国際交流・留学

小鹿副研究科長らタイ・カセサート大学表敬訪問
Vice Dean Ojika and others visited Kasetsart University in Thailand to make a courtesy call.

小鹿副研究科長ら一行は、2019年7月2日-5日の日程でタイ・カセサート大学の4つのキャンパスのうち、カンペンセン(Kamphaeng Saen)とバンケン(Bangkhen)の2つのキャンパスを訪れ、関連する学部の学部長、副学部長らを表敬訪問しました。そして、ジョイントディグリープログラム、海外実地研修や名古屋大学およびともに来年4月に単一の大学法人(東海国立大学機構)傘下となる岐阜大学とも連携し、さらなるカセサート大学との国際教育研究交流推進について話し合いました。また、バンケンキャンパスで開催された第8回国際KUシンポジウムにおいて研究発表を行うとともに、若手育成のため高校生・学部学生・大学院生らによるポスター発表の審査を行い、優秀発表者の表彰を行いました。

July 2-5, 2019, Vice Dean Ojika and the delegate visited two of the four campuses of Kasetsart University in Thailand (Kamphaeng Saen campus and Bangkhen campus) to make a courtesy call on Deans and Vice Deans of related schools. They talked about the joint degree program, overseas training program and further promotion of international exchange of education and research between Kasetsart University and Nagoya University as well as Gifu University, which will be both governed under a single university corporation (Tokai National Higher Education and Research System, THERS) next April. They participated in the 8th International KU Symposium held on the Bangkhen campus and presented their researches and also engaged themselves in development of young researchers by evaluation of posters presented by high school students, undergraduate students and graduate students and awarded prizes to excellent presenters.