国際交流・留学

土川研究科長らフィリピン大学ロスバニョス校を表敬訪問
Dean Tsuchikawa visited University of the Philippines Los Baños (UPLB) to make a courtesy call.

土川覚研究科長らが2019年6月9日―12日の日程で名古屋大学のアジアサテライトキャンパス(ASC)が設置されているフィリピン大学ロスバニョス校を訪れ、東南アジア地域農学高等教育研究センター(SEARCA)のGlenn B. Gregorio新所長および教育研究担当副総長のPortia G. Lapitan教授を表敬訪問しました。国家中枢人材養成プログラムに対する支援の御礼を述べるとともに、生命農学研究科とのさらなる教育研究交流推進について話し合いました。一行は関連学部を訪れ、ASC大学院候補生や現地指導教員との面談を行いました。さらに在マニラ日本大使館、JICA事務所も訪れ、名古屋大学ならびに生命農学研究科のフィリピンにおける国際交流活動の現況を説明し、交流推進支援に対する謝意を表しました。
June 9-12, 2019, Dean Prof Satoru Tsuchikawa and others visited University of the Philippines Los Baños (UPLB), where the Satellite Campus of Nagoya University is located, to make a courtesy call on Director Glenn B. Gregorio (Southeast Asian Regional Center for Graduate Study and Research in Agriculture, SEARCA) and on Prof Portia G. Lapitan, the Vice Chancellor for Academic Affairs of UPLB, to acknowledge their support for Transnational Doctoral Programs for Leading Professionals in Asian Countries and talked about further promotion of academic exchanges. The delegates visited related colleges and pre-interviewed with candidates of ASC students and local academic advisors. They also visited the Embassy of Japan and JICA office in Manila to explain current situation of international exchange activities of Nagoya University and the Graduate School of Bioagricultural Sciences (GSBS) in the Philippines and expressed thanks for support for the promotion of the international exchanges.